Υλικά
- 2 γεμάτες χούφτες χυλοπίτες
- 2-3 γινομένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- λάδι (ή βούτυρο γάλακτος)
- αλάτι (ή 2 κύβους Maggie/Knorr κόττας)
- πιπέρι
- φέτα
Πως γίνεται
Τρίβουμε τις φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη ή τις κάνουμε πολτό στο μούλτι (σας έχω πει σε άλλη συνταγή ποιο είναι αυτό το μηχάνημα). Ρίχνουμε τον πολτό ή την κονσέρβα με τα ντοματάκια κονκασέ στην κατσαρόλα (αυτή με το κανονικό μέγεθος, όπου βράζουμε τα μακαρόνια). Προσθέτουμε νερό με το μάτι, περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι με το μάτι (προσοχή μην το παρακάνετε στο λάδι!). Αλατοπιπερώνετε και κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι, γυρίζοντας το μάτι της κουζίνας στο 3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις χυλοπίτες και ανακατεύετε, αφήνοντας την κατσαρόλα ανοιχτή και γυρίζοντας το μάτι στο 2. Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες, σβήνετε το μάτι και σερβίρετε προσθέτοντας κομμάτια φέτας μέσα στο πιάτο.
TIP 1 Ακόμα πιο νόστιμες γίνονται αν μαζί με το λάδι (λίγο!) προσθέσετε και μια μπουκιά βούτυρο γάλακτος (το ζωικό βούτυρο σε μικρές ποσότητες και σπάνια, είναι το ίδιο υγιεινό με το λάδι, λένε οι ξεκολλημένοι γιατροί)
ΤΙP 2 Αντί για αλάτι, βάλτε δύο κύβους Maggie κόττας, όσο…ανθιυγιεινό κι αν λένε μερικοί ότι είναι. Μια φορά στις τόσες δε θα πάθουμε και τίποτα