Καθημερινά 9:00 πμ - 9:00 μμ
xilopitaki-soupa-kokkini

Υλικά

  • 2 γεμάτες χούφτες χυλοπίτες
  • 2-3 γινομένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • λάδι (ή βούτυρο γάλακτος)
  • αλάτι  (ή 2 κύβους Maggie/Knorr κόττας)
  • πιπέρι
  • φέτα

Πως γίνεται

Τρίβουμε τις φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη ή τις κάνουμε πολτό στο μούλτι (σας έχω πει σε άλλη συνταγή ποιο είναι αυτό το μηχάνημα). Ρίχνουμε τον πολτό ή την κονσέρβα με τα ντοματάκια κονκασέ στην κατσαρόλα (αυτή με το κανονικό μέγεθος, όπου βράζουμε τα μακαρόνια). Προσθέτουμε νερό με το μάτι, περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι με το μάτι (προσοχή μην το παρακάνετε στο λάδι!). Αλατοπιπερώνετε και κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι, γυρίζοντας το μάτι της κουζίνας στο 3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τις χυλοπίτες και ανακατεύετε, αφήνοντας την κατσαρόλα ανοιχτή και γυρίζοντας το μάτι στο 2. Μόλις βράσουν οι χυλοπίτες, σβήνετε το μάτι και σερβίρετε προσθέτοντας κομμάτια φέτας μέσα στο πιάτο.
TIP 1 Ακόμα πιο νόστιμες γίνονται αν μαζί με το λάδι (λίγο!) προσθέσετε και μια μπουκιά βούτυρο γάλακτος (το ζωικό βούτυρο σε μικρές ποσότητες και σπάνια, είναι το ίδιο υγιεινό με το λάδι, λένε οι ξεκολλημένοι γιατροί)
ΤΙP 2 Αντί για αλάτι, βάλτε δύο κύβους Maggie κόττας, όσο…ανθιυγιεινό κι αν λένε μερικοί ότι είναι. Μια φορά στις τόσες δε θα πάθουμε και τίποτα

Άλλες συνταγές

Υλικά (για 4 – 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο 200 γρ.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αλάτι νερό όσο πάρει 3 αβγά 120 γρ. βούτυρο ΥΛΙΚΑ αλεύρι αυγά βούτυρο αλάτι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ευριστόν ή Υβριστόν, που είναι οι σπιτικές

Τα νέα μας

Η συνεργασία μας με τη βιοτεχνία παραγωγής τυροκομικών ΡΑΓΙΑΝ επισφραγίστηκε με μία όμορφη εκδήλωση. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων 2024, στολίσαμε τα προϊόντα μας και τα παρουσιάζουμε στο κοινό μας.

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το περίπτερό μας, στο κτήριο 4, στημένο και οργανωμένο άψογα όπως πάντα, με την παρουσία όλου του προσωπικού του εργοστασίου μας

Εκσυγχρονίσαμε τη νέα γραμμή παραγωγής για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω αυξημένης ζήτησης. Βρήκαμε μια καλή ευκαιρία, να εκσυγχρονίσουμε και τη συσκευασία των

Μας επισκέφτηκαν τα παιδιά του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους δασκάλους τους. Έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους της βιοτεχνίας μας, ώστε να παρακολουθήσουν τα παιδιά όλα τα